dfp-logo_512

Een Drumfanfare is een uniek Nederlands product, dat in de jaren 1960 als geheel nieuw fenomeen is ontstaan naast de traditionele tamboerkorpsen en fanfares.
Een Drumfanfare wijkt niet veel af van de normale fanfare, van daar ook de naam, maar heeft een veel uitgebreider slagwerk. De Drumfanfare heeft geen strak voorgeschreven standaard samenstelling.
De bezetting bestaat in de meeste gevallen uit trompetten/kornetten, baritons, trombones, meestal sousafoons en een uitgebreide slagwerkgroep. Al naar verkiezing kan de Drumfanfare worden aangevuld met saxofoons, piccolo’s en fluiten. Tegenwoordig worden, om de afstand tussen het hoge en lage register te verkleinen, althoorns aan de drumfanfare toegevoegd.
Een Drumfanfare kan een marching- en/of showorkest zijn. Vooral bij het begin van de ontwikkeling van drumfanfares lag het accent op het spelen van marsen en het strak marcheren van het orkest. Later is daar het showelement aan toegevoegd en dit vraagt weer totaal andere vaardigheden van de leden.

Drumfanfare Peelland gebruikt momenteel de volgende instrumenten:
Trompetten, kornetten, fluiten, picollo, alt en tenorsaxofoons, euphoniums en bariton, trombones en sousafoons.
Het slagwerk bestaat uit trom, tenor trom, grote trom en bekkens.

Het korps staat onder duo leiding van Tamboer Maître Tim Jacobs & Rob Jansen.
De muzikale leiding is in handen van Antoine van Rooij.
De tamboerinstructie in handen van Bart Beekmans.